Yamakawa Kogetsu (Goko Hamono)
Yamakawa Kogetsu (Goko Hamono)
Goko Hamono is een kleine werkplaats voor het maken van messen in Kashiwa City, in de prefectuur Chiba, en wordt gerund door Norihiko Yamakawa (八間川憲彦) en Yoshito Yamakawa (八間川義人), het vader en zoon-team. Norihiko Yamakawa (de vader) richtte Goko Hamono voor het eerst op in 1990 als groothandel in bestek, voordat hij er in 1995 met de hulp van smid Moriei Seki (関守永) een werkplaats voor het maken van messen van maakte. Yoshito Yamakawa (de zoon), destijds een middelbare scholier, schaduwde zijn vader en werd uiteindelijk zelf smid. "Geen leugens vertellen" en "Toewijding" zijn de filosofie van Goko Hamono. Het vader en zoon-team zouden zichzelf geen 'meesters' noemen, omdat ze denken dat er altijd ruimte is om te verbeteren, en dat zelftrots zelfreflectie in de weg zou staan. Hierdoor kunnen de messen van Goko Hamono in de toekomst alleen maar beter en beter worden. Alleen messen gemaakt door Yamakawa-san zijn gegraveerd Kogetsu Made (光月作)
Kashiwa City ligt in het noordwestelijke deel van de prefectuur Chiba, ongeveer 30 km van het centrum van Tokio.
Het gebied rond Kashiwa Station, in het centrum van de stad, waar de JR- en Tobu-spoorlijnen zijn verbonden, bruist van commerciële voorzieningen, en het gebied rond Tsukuba Express in het noordelijke gebied ondergaat nog steeds een geavanceerde stedelijke ontwikkeling. Er bestaat ook een theorie dat ‘Kashiwa’ een verbastering is van ‘Kashiba’, een plaats waar vracht van schepen wordt gelost.
Goko Messen Manufacturing Co., Ltd.
Goko Knife Manufacturing, dat door de prefectuur Chiba is aangewezen als een traditioneel ambacht, blijft eeuwenoude technieken erven en streeft ernaar ambachtslieden te cultiveren. Elk stuk wordt met de hand gemaakt en duurt drie maanden. Messen en ander bestek zijn gemaakt van staal. Er zijn verschillende soorten staal, zoals wit papier, geel papier, blauw papier en zilverpapier. De 'Shimosa Kunikozuki Gyuto'' maakt gebruik van massief staal genaamt ``Shirogami'', hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in messen van hoge kwaliteit. Er wordt gezegd dat Shirogami moeilijk te hanteren is omdat het geen legeringselementen bevat, en er wordt gezegd dat de vaardigheid en vaardigheid van de smid de kwaliteit van het eindproduct bepaalt. Bij Goko Knives Manufacturing Co., Ltd. werkte hij als meester voor de heer Eishi Sekimori, een van de meest bekwame smeden tijdens de welvarende periode, en had hij de leiding over de productie en gaf hij technische begeleiding aan de heer Eishi Sekimori.
-13%
Yamakawa (Goko Hamono) Gyuto 240 mm (chefsmes), Shirogami #1 Staal -westers handvat-Yamagawa Kogetsu Gyuto 240 mm
Dubbelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast Shirogami staal (White paper steel). Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse waterstenen…€ 299,00 € 259,00-14%
Yamakawa (Goko Hamono) Gyuto 210 mm (chefsmes), Shirogami #1 Staal -westers handvat-Yamagawa Kogetsu Gyuto 210 mm
Dubbelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast Shirogami staal (White paper steel). Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse waterstenen…€ 279,00 € 239,00-8%
Yamakawa (Goko Hamono) Gyuto 180 mm (chefsmes), Shirogami #1 Staal -westers handvat-Yamagawa Kogetsu Gyuto 180 mm
Dubbelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast Shirogami staal (White paper steel). Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse waterstenen…€ 249,00 € 229,00