Chinese koksmessen (Chinese cleavers)
Het Chinese koksmes (Chinese Cleaver) wordt vaak ten onrechte een "hakmes" genoemd, vanwege de vergelijkbare rechthoekige vorm. Chinese koksmessen zijn echter veel dunner in doorsnede en zijn meer bedoeld als keukenmessen voor algemeen gebruik, en worden meestal gebruikt om vlees zonder botten te snijden, te hakken, te snijden, te dobbelstenen of groenten te hakken, en knoflookbollen of gember vlak te maken; terwijl het ook als een spatel dient om bereide ingrediënten naar de wok te dragen.
Voor het klieven en het bereiden van uitgebeend vlees, is er een zwaarder Chinees "kliefmes" beschikbaar op dezelfde manier gebruikt als het westerse.
Een hakmes is een groot mes dat varieert in vorm, maar meestal lijkt op een rechthoekige bijl. Het wordt grotendeels gebruikt als keuken- of slagersmes bedoeld voor het klieven van botten. De brede kant van het mes kan ook worden gebruikt voor het pletten van bepaalde producten (zoals knoflook).
Kortom:
- Chinese koksmessen: zijn dunne messen bedoeld voor groeten en vlees zonder bot
- Chinese kliefmessen: zijn dik en stevig en kunnen worden gebruikt om dunne botten en graten te klieven (alternatief zijn Japanse Deba's)
Beide soorten worden aangeduidt als "Chinese cleavers" maar kunnen dus andere toepassingen hebben.
-29%
Chinese Gyuto (Chinees vleesmes), 225mm - DengJia CSD-1101 -Chinees hakmes (groentemes) van DengJia
Chinese stijl vleesmes van roestbestendig staal. Dit mes is bedoeld voor het snijden van vlees en groente. (niet geschikt voor klieven van bot en graat, hiervoor moet u een Deba…€ 49,00 € 35,00aanbieding!
Chinese cleaver (Chinees universeel mes), 195mm - DengJia XP05 -Extra zwaar-Chinees hakmes van DengJia
Mes in Chinese stijl (Chinees Cleaver) van gelamineerd Chinees koolstofstaal. Dit mes is bedoeld voor het hakken van groenten en voor het klieven van vlees. (niet geschikt voor het splijten van botten…€ 79,00 € 55,00Perfect BBQ mes!
Chinese Butchers knife Yakiniku (Chinees slagersmes, groentebijl), 170mm - Yangjiang Xingye AS-07-Chinees slagersmes/groentebijl
Chinese stijl slagersmes (Chinese Buchers Knife) van Chinees carbonstaal. Dit mes is bedoeld voor het ciseleren van groente en voor het snijden van vlees. ook geschikt voor klieven van dunne botjes…€ 59,00-25%
Chinese slicer (Chinees groentemes), 190mm - DengJia XP03 -Chinees groentemes van DengJia
Chinese stijl groentemes (Chinese Slicing Knife) van gelamineerd Chinees carbonstaal. Dit mes is bedoeld voor het ciseleren van groente en voor het snijden van vlees. (niet geschikt voor klieven van…€ 79,00 € 59,00