Katsushige Anryu (Ikeda)
Messenmaken zit in het bloed van Katsushige Anryu-san (1942). Zijn familie begon in 1870 met het smeden van keukenmessen en Katsushige-san heeft het vak geleerd van zijn vader Katsutoshi Anryu nadat hij in 1959 klaar was met zijn lagere school. Hij is een 4de generatie messenmaker en werkt nu al meer dan 50 jaar als meestersmid. Zijn voortdurende missie is om zijn messen nog beter te maken, zelfs na 50 jaar denkt hij dat er nog verbeteringen in zijn keukenmessen mogelijk zijn. Een van zijn bekende uitspraken is:
“Iron is alive, it can live and it can die depending on the blacksmith.”
Vanwege de hoge leeftijd van Anryu-san heeft zijn meesterleerling Ikeda-san de smederij overgenomen. Anryu-san smeed nog wel eens een paar messen maar het overgrote deel wordt gesmeed door Ikeda-san.
Japansemessen.nl
- Home
-
-
Gesorteerd op merk
- Katsushige Anryu (Ikeda)
- Babacho Kanamono
- Brieto-PRO
- Chozaburo (Wakui/Hinoura)
- Fine Craft NiNJA Kickstarter
- Fujiwara
- Fukushima
- Gihei (Sanjo)
- Hinoura
- Kagemitsu
- Kenmizaki Satomi
- Hinoura
- Inoguchi
- Kikuichi
- Konosuke
- Kurosaki
- Masakage
- Masutani
- Miki Hamono
- Misuzu Hamono (Miki)
- Kanetaka Hamono (Kyoto)
- Katsumoto
- Katsuyasu Kamo
- Okeya (Miki)
- Meoto
- Kosuke Muneishi (Tosa)
- Kyohei Shindo (Tosa)
- Tosa - Specials
- Takeshi Saji
- Shimomura Kougyou (Tsubame-Sanjo)
- Hinokuni (Echizen)
- Sakai Takayuki
- Shizu Hamono (Seki)
- Tadafusa
- Tadokoro Hamono
- Takamura
- Tanaka
- Tomita (Nisaku)
- Toshihiro Wakui
- Tsunehisa
- Wazakura
- Yosimitu Kajiya (Junichi Ide)
- Specials (westerse stijl)
- Specials Traditioneel
- Chinese koksmessen (Chinese cleavers)
- Vichelia (Professionele kappersscharen)
-
Gesorteerd op toepassing
- Universele messen (Santoku)
- Chefsmessen (Gyuto)
- Groentemessen (Nakiri)
- Office messen (Petty)
- Vlees-/vismessen (Trancheermessen)
- Kindermessen
- Broodmessen
- Uitbeenmessen (Honesuki)
- Yanagiba/Takohiki (traditioneel)
- Deba (traditionele kliefmessen)
- Usuba (traditionele groentemessen)
- Traditionele Japanse messen (overig)
- Chinese koks- en hakmessen (Chinese Cleavers)
- Gesorteerd op staalsoort
- Gesorteerd op prijs
-
- Special editions (Custommade)
- Kerst kortingen!
- Gift sets
- Cadeaubonnen
-
- Beschermhoezen
- Messentassen
- Slijpstenen en slijpstaven
- Boeken
- Messenblok en magneetstrips
- Snijplanken
-
- Zelf messen maken
-
- Zakmessen (Higonokami)
- Hobbymessen (Kiridashi)
- Tuin- en snoeimessen
- Bonsaimessen en -scharen
- Japanse zagen
- Japanse beitels
- Japanse scharen en pincetten
- Kookaccessoires (Nieuw!)
-
-
Onze slijpservice
-
- Graveerservice
-
- Informatie over messen en staalsoorten
- Informatie over verzenden, retour en garantie
-