Traditionele Japanse messen (overig)
- Shimomura Sobakiri (Japans soba mes), 215 mm
Japanse Soba snijder (Menkiri/Sobakiri) van Shimomura,
Japanse stijl soba snijder van Japans roestvast staal. Dit mes is bedoeld voor het snijden van Japanse boekweit noedels (Soba). Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen…€ 49,00 -28%
Tosa Motokane Aogami #1 sabaki kuroishi (officemes/uitbeenmes), 135 mmTosa Motokane Sabaki 135 mm
Dit typisch Japanse mes heeft een kern van Japans Aogami carbonstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi) beschermlaag.…€ 109,00 € 79,00- Mitsuboshi Nagomi Kaasmes, 130 mm -bruin pakkahout handvat-
Mitsuboshi Nagomi Kaasmes
Het zacht gebogen smalle lemmet van het Kaasmes kan prachtig snijden van harde tot zachte kazen. Dit stijlvolle mes kan rechtop worden neergezet en elegant worden tentoongesteld zoals hieronder afgebeeld…€ 89,00 - Mitsuboshi Nagomi Taartmes, 155 mm -bruin pakkahout handvat-
Mitsuboshi Nagomi Taartmes
Het zacht gebogen smalle lemmet van het taartmes kan prachtig snijden door zachte en gevoelige producten zoals taarten en cakes. Dit Japanse mes is gemaakt van Japans roestbestendig staal. Het…€ 89,00 - Mitsuboshi Nagomi Sujihiki (trancheermes), 210 mm -bruin pakkahout handvat-
Mitsuboshi Nagomi trancheermes
Dit Japanse mes is gemaakt van Japans roestbestendig AUS-8 staal. Het dubbelzijdig geslepen lemmet is erg dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen, wat het slijpen erg gemakkelijk…€ 119,00 Damascus staal
Babacho Japanse Takibi Nata (kampeer/outdoor/tuinmes), Damascus SK-5- dubbelzijdig - 110mm (Walnoot)BABACHO Takibi-bijl met lederen tas
Handgemaakte Japanse bijl voor buitengebruik, ideaal voor kamperen en buiten overleven! Gemaakt in een zeer sterke Full Tang Structuur, d.w.z. gemaakt uit één volledig stuk staal vanaf de…€ 199,00 € 179,00- Kagemitsu 立山 Tateyama Nashiji, Kiritsuke Gyuto 240 mm (chefsmes), ginsan staal
Kagemitsu Tateyama Kiritsuke Gyuto
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van RVS met een kern van Japans Ginsan staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op…€ 239,00 Aogami staal
Kagemitsu Atsui Sakimaru/Takohiki (vismes/sashimimes), Aogami, 270 mmOsafune Kagemitsu 厚い Atsui Aogami Sakimaru Takohiki,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet met een kern van het zeer speciale Japanse Aogami #1 (Blue paper) staal. Het lemmet is stevig en mooi lang en handmatig…€ 249,00- Mitsuboshi Nagomi Professioneel Sujihiki (trancheermes), 240 mm zwart pakkahout handvat
Mitsuboshi Nagomi Professional Sujihiki,
Dit Japanse trancheermes is ontwikkeld voor professioneel gebruik en is gemaakt van speciaal Japans roestbestendig staal. Het dubbelzijdig geslepen lemmet is zeer dun en handmatig geslepen…€ 299,00