Yanagiba/Takohiki (traditioneel)
Hieronder vindt u een overzicht van de traditionele Japanse Yanagiba en Takohiki (rechte punt) messen. Deze messen zijn vaak niet roestbestendig en vaak enkelzijdig geslepen (waardoor ze alleen geschikt zijn voor rechtshandig gebruik).
U kunt hier meer lezen over traditionele Japanse messen.
Mocht u een universeel mes zoeken dat dubbelzijdig is geslepen (dus geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik) dan kunnen wij de Sujihiki messen uit de MCUSTA Hybrid serie aanbevelen. Deze serie heeft het uiterlijk van een traditioneel mes met de voordelen van "westerse messen" (oa roestbestendigheid).
- De VG-10 serie Sujihiki (in 3 maten verkrijgbaar, 240mm, 270mm en 300mm) zijn goede alternatieven voor traditioneleYanagiba messen.
Sujihiki messen zijn de "westerse" variant van de Japanse Yanagiba, een Sujihiki is lichter en dunner dan een Yanagiba en is dubbelzijdig geslepen.
Onderstaande messen zijn gesorteerd op prijs.
Discontinued (op = op)
Kenmizaki Satomi Yanagiba Tsuchime, KZ-108, 210 mmKenmizaki Satomi Yanagiba, KZ-108
Deze in Japan vervaardigde messen van Kenmizaki Satomi hebben een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Het lemmet van dit mes is van gelamineerd niet-roestbestendig Japans High-Carbon Molybdeen…€ 69,00 € 59,00- Miki Masamitsu M503 Yanagiba (vismes/Sushimes), 240 mm
Miki M503 Yanagiba, 240 mm,
Dit Japanse sushimes heeft een Sanmai gesmeed lemmet met kernstaal van Japans Shirogami #2 staal ("white steel") (niet-roestvast) en een zachtere staalsoort voor de buitenzijde. Dit enkelzijdig…€ 199,00 Aogami staal
Kagemitsu Atsui Sakimaru/Takohiki (vismes/sashimimes), Aogami, 270 mmOsafune Kagemitsu 厚い Atsui Aogami Sakimaru Takohiki,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet met een kern van het zeer speciale Japanse Aogami #1 (Blue paper) staal. Het lemmet is stevig en mooi lang en handmatig…€ 249,00