Vlees-/vismessen (Trancheermessen)
Een vleesmes wordt traditioneel gebruikt om gebraden vlees te snijden (trancheren). Vaak wordt hierbij ook een vleesvork gebruikt. In Japan worden deze messen voornamelijk gebruikt om rauwe vis te snijden. Het lemmet is wat dunner en smaller dan een koksmes om nauwkeuriger te kunnen snijden. De lemmetlengte ligt tussen de 180 en 300 mm. De Japanse vleesmessen worden Sujihiki (Of Sujibiki) genoemd en zijn over het algemeen wat langer dan westerse vleesmessen. Sujihiki messen zijn dubbelzijdig geslepen en zijn qua functionaliteit vergelijkbaar met traditionele Yanagiba messen alhoewel Yanagiba messen dikker zijn.
Onderstaande messen zijn gesorteerd op prijs.
-19%
géén afbeelding beschikbaar
Kagemitsu Senshi VG-10 Tsuchime damascus Funayuki 210 mm (Fileermes/vismes)Kagemitsu Senshi VG-10 Fileermes, westers handvat,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van roestvrij staal met een kern van Japans VG-10 staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en kent geen…€ 209,00 € 169,00-25%
Kagemitsu Senshi VG-10 Tsuchime damascus Sujihiki 240 mm (vismes/trancheermes)Kagemitsu Senshi VG-10 Sujihiki, westers handvat,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd lemmet van roestvast staal met kern van Japans VG-10 staal. Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen…€ 239,00 € 179,00Aogami staal
Kagemitsu Atsui Sakimaru/Takohiki (vismes/sashimimes), Aogami, 270 mmOsafune Kagemitsu 厚い Atsui Aogami Sakimaru Takohiki,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet met een kern van het zeer speciale Japanse Aogami #1 (Blue paper) staal. Het lemmet is stevig en mooi lang en handmatig…€ 249,00-14%
Kamo VG-10 Suminagashi Sujihiki (vismes/trancheermes), 270 mmKamo VG-10 Suminagashi Sujihiki, 270mm
Dit Japanse sashimimes heeft een kern van Japans VG-10 roestvast staal met een zachtere RVS stalen beschermlaag aan de buitenzijde met een fraai damascuspatroon. Deze manier van smeden heet…€ 349,00 € 299,00