Vlees-/vismessen (Trancheermessen)
Een vleesmes wordt traditioneel gebruikt om gebraden vlees te snijden (trancheren). Vaak wordt hierbij ook een vleesvork gebruikt. In Japan worden deze messen voornamelijk gebruikt om rauwe vis te snijden. Het lemmet is wat dunner en smaller dan een koksmes om nauwkeuriger te kunnen snijden. De lemmetlengte ligt tussen de 180 en 300 mm. De Japanse vleesmessen worden Sujihiki (Of Sujibiki) genoemd en zijn over het algemeen wat langer dan westerse vleesmessen. Sujihiki messen zijn dubbelzijdig geslepen en zijn qua functionaliteit vergelijkbaar met traditionele Yanagiba messen alhoewel Yanagiba messen dikker zijn.
Onderstaande messen zijn gesorteerd op prijs.
- Mitsuboshi Nagomi Sujihiki (trancheermes), 210 mm -bruin pakkahout handvat-
Mitsuboshi Nagomi trancheermes
Dit Japanse mes is gemaakt van Japans roestbestendig AUS-8 staal. Het dubbelzijdig geslepen lemmet is erg dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen, wat het slijpen erg gemakkelijk…€ 119,00 -19%
Kagemitsu Senshi VG-10 Tsuchime damascus Funayuki 210 mm (Fileermes/vismes)Kagemitsu Senshi VG-10 Fileermes, westers handvat,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van roestvrij staal met een kern van Japans VG-10 staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en kent geen…€ 209,00 € 169,00-25%
Kagemitsu Senshi VG-10 Tsuchime damascus Sujihiki 240 mm (vismes/trancheermes)Kagemitsu Senshi VG-10 Sujihiki, westers handvat,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd lemmet van roestvast staal met kern van Japans VG-10 staal. Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen…€ 239,00 € 179,00Aogami staal
Kagemitsu Atsui Sakimaru/Takohiki (vismes/sashimimes), Aogami, 270 mmOsafune Kagemitsu 厚い Atsui Aogami Sakimaru Takohiki,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet met een kern van het zeer speciale Japanse Aogami #1 (Blue paper) staal. Het lemmet is stevig en mooi lang en handmatig…€ 249,00- Kagemitsu 立山 Tateyama Nashiji, Sujihiki 270 mm (vismes), ginsan staal
Kagemitsu Tateyama Kiritsuke,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van RVS met een kern van Japans Ginsan staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse…€ 279,00 -14%
Kamo VG-10 Suminagashi Sujihiki (vismes/trancheermes), 270 mmKamo VG-10 Suminagashi Sujihiki, 270mm
Dit Japanse sashimimes heeft een kern van Japans VG-10 roestvast staal met een zachtere RVS stalen beschermlaag aan de buitenzijde met een fraai damascuspatroon. Deze manier van smeden heet…€ 349,00 € 299,00- Mitsuboshi Nagomi Professioneel Sujihiki (trancheermes), 240 mm zwart pakkahout handvat
Mitsuboshi Nagomi Professional Sujihiki,
Dit Japanse trancheermes is ontwikkeld voor professioneel gebruik en is gemaakt van speciaal Japans roestbestendig staal. Het dubbelzijdig geslepen lemmet is zeer dun en handmatig geslepen…€ 299,00 - Mitsuboshi Nagomi Professional Sujihiki (trancheermes), 270 mm -zwart pakkahouten handvat-
Mitsuboshi Nagomi Professional Sujihiki,
Dit Japanse snijmes is ontwikkeld voor professioneel gebruik en is gemaakt van speciaal Japans roestbestendig staal. Het dubbelzijdig geslepen lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en…€ 319,00