Fabricage proces

Hieronder ziet u het volledige productieproces van een Japans "Santoku" mes.

1.jpg

Stap 1: Basismateriaal

  • Kernlaag: staal / carbon staal bijvoorbeeld "Aogami # 2" of "Aogami Super" Steel ,VG-10, Molybdeen Vanadium staal, etc. (Staal is ijzer met een hoog koolstofgehalte)
  • Beschermlaag: zacht ijzer (ijzer met een laag koolstofgehalte), soms ook roestvaststaal.

Stap 2: Smeden

  • De zachte ijzeren strip wordt gesplitst in twee delen. 
  • De staalband wordt hiertussen geplaatst. De lagen worden dan afgesloten. 
  • Daarna wordt de stalen / ijzeren strip verwarmd tot de laagste temperatuur waarbij staal en ijzer kunnen binden samen (ongeveer 900 ℃). 

2.jpg       3.jpg

Stap 3: Verlengen en snijden

  • De "triple-structuur-gesmeed metaal" wordt nu in een lange, smalle staaf verlengd. 
  • Vervolgens wordt het verwarmd tot het zacht en rood is, en wordt het in de gewenste maat gesneden met behulp van een beitel en hamer.

4.jpg

Stap 4: Smeden

  • Het te smeden materiaal wordt 3 tot 4 keer verhit om decarbonering (verlies van koolstof) te voorkomen, verlies van koolstof kan namelijk leiden tot een zwakker staal. 
  • Het lemmet wordt vervolgens zo snel mogelijk met een hamer in de gewenste vorm geslagen.
  • De tang (het gedeelte van het mes dat in het handvat zit), wordt nu ook in de juiste vorm gesmeed.
  • Een smid kan 3 messen op hetzelfde moment smeden.

5.jpg   6.jpg

Stap 5: Annealing (voorgloeien ofwel de eerste tempering)

  • Het metaal wordt tot 760 ~ 800 ℃ verhit, 
  • daarna wordt het in een ton met stro-as gelegd zodat het heel geleidelijk 24 uur kan afkoelen. Dit waarborgt dat de integriteit van het metaal wordt gehandhaafd. Door deze vorm van afkoelen (die ook gebruikt werd voor Samurai zwaarden) zijn er minder spanningen in het staal aanwezig waardoor er minder problemen zijn met de vervolg stappen zoals het snijden en slijpen.

7.jpg   8.jpg

Stap 6: Vormen

  • In deze stap wordt het metaal in de gewenste lemmetvorm gesneden. Met een mal wordt de lemmetvorm aftekend op het metaal.
  • Met een "handshire" (metaal snijder) wordt het metaal vervolgens in de juiste vorm gesneden

9.jpg   10.jpg

Stap 7: Stempelen

  • Met een stalen stempel wordt het familie zegel in het blad geslagen, Soms word ook met een beitel gewerkt om Kanji karakters in het blad te slaan..

11.jpg   engraving.jpg

Stap 8: Rechten

  • Eventuele krommingen worden weggehaald met een hamer en vlekken worden verwijderd.

12.jpg

Stap 9: Slijpvormen

  • Met een slijpmachine wordt de uiteindelijke vorm van het lemmet bepaald. Daarna wordt het oppervlak van het blad gepolijst het oppervlak met een grote natte rollende slijpsteen, een zogenaamde "water grinder".

13.jpg

Stap 10: harden (Quencing)

  • Het hardings proces kan op 2 methodes gedaan worden: "water harding" en "olie harding". 
  • Het mes wordt langzaam tot de ideale temperatuur van 790 ~ 830 ℃ verhit.
  • Daarna wordt het afgekoeld in water of olie.
  • In dit stadium wordt de staalconstructie dicht en hard. De temperatuurregeling van de uitharding vereist veel ervaring en intuïtie omdat de temperatuur wordt bepaald door de kleur van het ruwijzer.

Stap 11: Temperen

  • Het staal is zeer hard en zeer moeilijk bewerkbaar na het hardingsproces. Het lemmet is erg bros en de rand beschadigd hierdoor gemakkelijk. Voor een betere rand retentie te bereiken, Wordt het mes getemperd gedurende 30 ~ 60 minuten op 160 ~ 230 ℃.

Stap 12: Verwijderen van vervormingen

  • Metaal kan uitzetten en krimpen tijdens de verwarming en koelings processen. Na het harden en temperen, zal het mes vervormd raken. Met een speciale hamer worden deze vervormingen eruit geslagen.

14.jpg   15.jpg

Stap 13: Grof slijpen

  • Tijdens het slijpproces, wordt een waterslijpsteen (bij kamertemperatuur) gebruikt. Het is belangrijk dat tijdens het slijpen geen hoge temperaturen worden bereikt, hierdoor kan het temperingsproces ongedaan gemaakt worden.
  • In de eerste fase van slijpen, wordt het beschermende ijzer aan de buitenzijde aan beide zijden van het blad afgeslepen waardoor het kernstaal zichtbaar wordt.

16.jpg

Stap 14: Fijn slijpen

  • In de tweede fase van het malen, wordt een fijnere slijpsteen gebruikt
  • Vervolgens wordt het blad gepolijst

17.jpg

Stap 15: Handslijpen

  • Om af te sluiten wordt met de allerfijnste slijpsteen de snijkant aangezet en afgemaakt met een handslijper.
  • De scherpte van het lemmet wordt getest door het snijden van een krant.

18.jpg   19.jpg

Stap 16: Handvat plaatsen

  • Om het handvat passend te maken wordt eerst de tang licht verwarmd zodat hij flexibel wordt.  Het handvat wordt vervolgens om de tang gehamerd en vastgelijmd.
  • Tot slot, worden alle resterende vlekken verwijderd en krijgt het mes een anti-roest behandeling.

20.jpg

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss