Tadafusa
Tadafusa is een Japanse messenmaker met een lange geschiedenis. Toen er vanaf 1876 geen Samuraizwaarden gemaakt mochten worden in Japan hebben veel zwaardsmeden zich toegelegd op de fabricage van keukenmessen. De Tadafusa familie is hier één van. Het logo van de tang is het kenmerk van de Tadafusa messen.
Tadafusa messen zijn in meerdere series verkrijgbaar:
- S-serie: traditioneel handvat, dubbelzijdig geslepen waardoor de messen geschikt zijn voor zowel links als rechtshandigen. Japans Hitachi SLD-Magic roestvast staal met RVS staal voor de buitenzijde. Dit SLD staal heeft een hardheid van 62 (Rockwell C).
- SN-serie: dubbelzijdig geslepen lemmet met een regulier handvat, kernlaag van (niet-roestvast) Japans Aogami (Blue) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 61-63 (Rockwell C).
- SAN-serie: dubbelzijdig geslepen lemmet met een traditioneel magnoliahouten handvat met een bolster (krop) van lichtbruin pakkahout. Sanmai gesmeed met een kernlaag van (niet-roestvast) Japans Aogami (Blue) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 62-63 (Rockwell C).
- HN-serie: dubbelzijdig geslepen lemmet met een traditioneel D-vormig magnoliahouten handvat met een bolster (krop) van zwart buffelhoorn. Sanmai gesmeed met een kernlaag van (niet-roestvast) Japans Aogami (Blue) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 63 (Rockwell C).
- TN-serie: dubbelzijdig geslepen lemmet met een traditioneel ovaal magnoliahouten handvat met een bolster (krop) van lichtbruin pakkahout. Sanmai gesmeed met een kernlaag van (niet-roestvast) Japans Shirogami (White) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 63-64 (Rockwell C).
- K-serie: Enkelzijdig of dubbelzijdig geslepen lemmet met een traditioneel ovaal of d-vorming magnoliahouten handvat met een bolster (krop) van zwart kunststof. Sanmai gesmeed met een kernlaag van (niet-roestvast) Japans Shirogami (White) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 63-64 (Rockwell C).
De messen uit de SN-serie hebben een iets groter handvat vergeleken met andere Japanse koksmessen, deze serie is dus uitermate geschikt voor de wat grotere westerse handen.
Doordat de messen gesmeed zijn met een kernlaag van extreem hard staal en een buitenlaag van zachter roestvast staal ontstaan er 3 lagen in de lemmetten. Dit is duidelijk te zien bij de SN serie.
Sorteer op
Geen resultaten gevonden. Probeer andere filters te gebruiken.