Collectors item
Tadokoro Gyuto (chefsmes), 210 mm, Aogami, (Custommade)
Tadokoro Gyuto
Dubbelzijdig geslepen lemmet met een kern van speciaal Aogami staal met 2 lagen niet-roestvast staal. Dit mes is met de hand gesmeed door een van de meestersmeden in Sakai, het mes is door Makoto Tadokoro geslepen en afgewerkt. Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Het handvat is octagonaal en gemaakt van Honokihout met bijzondere grijze Urushi lak. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groeten te snijden en is vergelijkbaar met een westers chefsmes
- Lemmetlengte: 210 mm
- Totale lengte: xxx mm
- Gewicht: xxx gram
- Staalsoort: Japans Aogami staal (niet roestvast) met 2 lagen (niet roestvast) staal.
- Hardheid: 62 (Rockwell C)
- Handvat: Recht octagonaal handvat Honokihout met bijzondere grijze Urushi lak.
Bijzonderheden: Tadokoro messen zijn in zeer beperkte oplage te krijgen. De messen worden steeds in kleine batches geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt volledig handmatig door Makoto Tadokoro-san die wordt beschouwd als een van de beste slijpers in Japan. Het niveau van afwerken en slijpen is onvergelijkbaar. De messen van Tadokoro behoren tot de beste messen op de wereld en zijn echte collector items.
Zoals alle Japanse messen zijn de Konosuke messen niet vaatwasmachine bestendig en gevoeling voor oxidatie, na elk gebruik schoon- en droogmaken en in de olie zetten (Cameliaolie) is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.