Collectors item
Tadokoro Gyuto (chefsmes), 210 mm, Aogami, (Custommade)
Artikelnummer: T25-020Tadokoro Gyuto
Dubbelzijdig geslepen lemmet met een kern van speciaal Shirogami #1 staal met roestvrij staal. Dit mes is met de hand gesmeed door een van de meestersmeden in Sakai, het mes is geslepen en afgewerkt door Makoto Tadokoro. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen, waardoor slijpen zeer eenvoudig is. Het lemmet is gepolijst tot een spiegelglans. Een Gyuto is geschikt voor het snijden van vis en vlees en is vergelijkbaar met het Europese koksmes.
- Lemmetlengte: 210 mm (het lemmet wordt gemeten vanaf de Hachi (inkeping bij het handvat), de lengte van de rand is 20 cm)
- Totale lengte: 355 mm
- Gewicht: 148 gram
- Staalsoort: 100% Japans Yasuki Shirogami #1 staal (niet-roestvrij) met zachter roestvrij staal met een prachtige Honkasumi-afwerking
- Hardheid: 62 (Rockwell C)
- Handvat: Rechte achthoekige handgreep met 錫銀彩 (Suzu Ginsai) - Tin-Zilver Decoratie (een afwerkingstechniek met tin en zilver voor een decoratief effect) タタキ (Tataki) - Gehamerd (een techniek die een gestructureerd oppervlak creëert door te hameren).
Speciale kenmerken: Tadokoro-messen zijn in zeer beperkte oplage verkrijgbaar. De messen worden altijd in kleine batches geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt volledig handmatig door Makoto Tadokoro-san, die wordt beschouwd als een van de beste slijpers in Japan. Het niveau van afwerking en slijpen is onvergelijkbaar. Tadokoro messen behoren tot de beste messen ter wereld en zijn echte verzamelobjecten.
Zoals alle Japanse messen zijn de Tadokoro messen niet vaatwasserbestendig en gevoelig voor oxidatie. Schoonmaken en drogen na elk gebruik en in olie (Camelia olie) leggen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.