-20%

Artikel 6 van 11

Tadokoro Kiritsuke Gyuto (chefsmes), 270 mm (Custommade)

€ 745,00 € 599,00 (inclusief btw)

Tadokoro Kiritsuke Gyuto

Dubbelzijdig geslepen lemmet met een kern van speciaal Yasuki Blue-2 staal (Aogami) met 2 lagen niet-roestvrij staal. Dit mes is met de hand gesmeed door een van de meestersmeden in Sakai, het mes is geslepen en afgewerkt door Makoto Tadokoro. Het lemmet is extreem dun, handmatig geslepen en bevat geen verdikkingen, waardoor slijpen zeer eenvoudig is. Het handvat is achthoekig en gemaakt van speciaal kunstivoor met een een dubbele bolster van recon stone. Een Kiritsuke Gyuto is ontworpen als vlees-/vismes en is door zijn lengte perfect voor het snijden van sashimi.

  • Lengte mes: 270 mm
  • Totale lengte: 410 mm
  • Gewicht: 200 gram
  • Staalsoort: Japans Yasuki Blue Aogami #2 staal (niet roestvast) met 2 lagen (niet roestvast) staal. 
  • Hardheid: 62 (Rockwell C)
  • Handvat: Recht achthoekig handvat van recon stone en Ivory Corian.

Bijzonderheden: Tadokoro-messen zijn in zeer beperkte hoeveelheden verkrijgbaar. De messen worden altijd in kleine series geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt volledig handmatig door Makoto Tadokoro-san, die wordt beschouwd als een van de beste slijpers in Japan. Het niveau van afwerking en verscherping is onvergelijkbaar. Tadokoro-messen behoren tot de beste messen ter wereld en zijn echte verzamelobjecten.

Zoals alle Japanse messen zijn de Tadokoro-messen niet vaatwasmachinebestendig en gevoelig voor oxidatie. Na elk gebruik reinigen en drogen en in olie (Camelia-olie) leggen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

  • U kunt betalen met iDeal
  • U kunt betalen met PIN
  • Veilig betalen met Sisow
  • Veilig betalen met Bancontact
  • Maestro
  • Sofort Direct e-Banking
  • Wij bezorgen met PostNL
  • Facebook
  • Instagram
  • Paypal
  • you can pay with creditcard
  • Beware! reviews on Trust Pilot are fake
  • Trusted Shops
  • Pinterest
  • Valued Shops
© 2012 - 2025 Japansemessen.nl | sitemap | rss