-13%

Artikel 5 van 6

Chozaburo x Wakui Kuroichi Hammered Nakiri (groentemes), 180 mm

€ 379,00 € 329,00 (inclusief btw)

Chozaburo x Wakui Nakiri, 180 mm,

Handgesmeed groentemes van niet-roestvrij staal met een kern van extreem hard Japans Shirogami #2 White-staal. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door Toshihiro Wakui-san in zijn kleine smederij in Sanjo (Niigata). Het lemmet is dun, handmatig geslepen en bevat geen verdikkingen, waardoor slijpen zeer eenvoudig is. Een nakiri is een dubbelzijdig groentemes en is geschikt voor het snijden en ciseleren van groenten en fruit. Het is één van de basismessen van de Japanse chef-kok.

Chozaburo is een merk van Babacho Hamono en laat zijn messen maken door Mutsumi Hinoura san en Toshihiro Wakui-san.

Het handvat is gemaakt van gebrand kastanjehout. Bijzonder is dat de handgreep ruw blijft als deze vochtig wordt. Het handvat is ovaal (geschikt voor links- en rechtshandig gebruik).

Wakui-san begon met het smeden van messen als leerling bij Yoshikane Cutlery in Sanjo, Japan. Wakui-san smeedt en scherpt al zijn messen in zijn kleine Sanjo-atelier. De Wakui-messen kenmerken zich door een solide, middelzwaar en toch robuust Sanjo-gevoel: heel dun achter de snede, dikker aan de achterkant en verrassend eenvoudig te slijpen met een extreem scherp resultaat. De geometrie leent zich zeer gemakkelijk voor latere verdunning.

  • Lengte blad: 180 mm
  • Gewicht: xxx gram
  • Totale lengte: 340 cm
  • Bladhoogte: 49 mm
  • Lemmetdikte (gemeten bij het handvat): 5 mm, aan het uiteinde van het lemmet: 2 mm
  • Staalsoort: kernstaal: niet-roestvrij Shirogami #2 Wit staal met 2 lagen niet-roestvrij staal (Sanmai gesmeed)
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: Ovaal kastanjehout met zwarte buffelhoorn bolster

Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte messen van Wakui-san niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss