Nieuw!
Shimomura Teruhide Yanagiba (sashimi/vismes), 210 mm
Artikelnummer: SHIM704Shimomura Teruhide Yanagiba
Deze in Japan vervaardigde messen van Shimomura hebben een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Het lemmet van dit mes is van roestbestendig Japans High-Carbon 'Hitachi Yasuki Forged' staal en is voorzien van een traditioneel Japans handvat van onbehandeld Honoki hout. Dit Yanagiba lemmet is geschikt voor het prepareren van vis en vlees. Door zijn lengte is het mes zeer geschikt voor het snijden van verse vis voor sashimi of het zeer dun snijden van andere vleessoorten. Het lemmet is enkelzijdig geslepen.
- Lemmetlengte: 210 mm
- Totale lengte: xxxmm
- Gewicht: 160 gram
- Lemmetdikte: xxx mm (bij het heft) en xx mm (midden van lemmet)
- Enkelzijdig geslepen, geschikt voor rechtshandig gebruik.
- Staalsoort: roestbestendig Japans High-Carbon 'Hitachi Yasuki Forged' staal (mono staal) met faux hamon.
- Hardheid: 58-60 (Rockwell C)
- Handvat: traditioneel Honoki houten handvat, ovaal. Met zwarte kunststof bolster
Zoals alle Japanse messen zijn deze messen van Shimomura Teruhide niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.
Yanagi-ba-bōchō (柳刃包丁, literally willow blade knife), yanagi ba, or yanagi, is a long and thin knife used in the Japanese cuisine. It is the typical example of the sashimi bōchō (Japanese: 刺身包丁, Sashimi [raw fish] bōchō [knife]) used to prepare sashimi and nigiri sushi. When preparing sashimi and nigiri sushi, the goal is usually to have cut surfaces that are smooth, shiny, and even in order to maximize the taste. The construction of the yanagi ba is designed for this purpose. Length: The long blade allows the user to cut a block of flesh in a single stroke. This prevents zigzag cutting, which creates a serrated cross section. Thinness: The blade is very thin behind the edge which allows the cut to be made using primarily the weight of the knife. Greater force or thickness would result in tearing or bruising of the flesh.