Artikel 1 van 25

Kagemitsu Sadamune Aogami #2 Kiritsuke kuroishi (petty/chefsmes), 150 mm

Artikelnummer: 713644
€ 99,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Kagemitsu Sadamune Kiritsuke, 150 mm

Dit korte Japanse koksmes heeft een kern van Japans Aogami #2 koolstofstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenkant. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi) beschermlaag. Dit mes wordt volledig met de hand gesmeed in de smederij van de familie Sadamune in het kleine dorpje Tosa. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking waardoor het slijpen zeer eenvoudig is. Dit mes wordt niet vlijmscherp geleverd. Wilt u dit mes scherp geleverd krijgen, dan kunt u de snede door ons laten polijsten met de polijstservice.

Na het koksmes is het pettymes/officemes een van de belangrijkste messen in de keuken. Het is eigenlijk een kleinere variant van de Gyuto (koksmes). Dat komt omdat beide messen alleskunners in de keuken zijn. Met name voor het precisiesnijwerk is een officemes erg prettig. Denk aan het schillen van fruit of het fijnsnijden van groente. Ook het schoonmaken en hakken (van vooral kleinere groente) gaan het officemes erg goed af. 

Een officemes heeft een spits, smal lemmet en een rechte snede met een scherpe punt. Dit keukenmes is doorgaans klein en licht van gewicht. Hierdoor ligt het prettig in de hand en is het mes na gebruik makkelijk op te bergen. De lemmetlengte van Japanse petty messen ligt doorgaans tussen de 10 en 15 centimeter.

Dit mes is met de hand gesmeed en geslepen en kan enkele krassen of onregelmatigheden vertonen. Het handvat is gemaakt van notenhout met een kunststof bolster, de bolster kan wat restsporen hebben van het productieproces.

  • Lengte mes: 150 mm
  • Totale lengte: 285 mm
  • Gewicht: 80-90 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #2 staal "Blue paper steel" (niet roestvast) met 2 lagen zachter staal aan de buitenzijde en zwarte Kurochi beschermlaag.
  • Hardheid: 61 + -1 (Rockwell C)
  • Handvat: D-vormig walnoothout met zwarte kunststof kop
  • Deze messen zijn niet roestbestendig en gevoelig voor oxidatie. Na verloop van tijd zal er een patina ontstaan, maar dit is eenvoudig te verwijderen met een medium schuurpad en wat staalpoetsmiddel.

Deze messen worden vanuit de smederij geslepen tot ongeveer korrel 2000, waardoor ze scherp zijn maar niet "vlijmscherp". Wilt u de messen laten polijsten, dan kunt u dit door ons laten doen. Voeg onze "Edge-polijstservice" toe aan uw bestelling en wij polijsten de snede vervolgens tot korrel 12.000 voor een vlijmscherp resultaat.
Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte Sadamune-messen niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Voor dit mes zijn geen houten Sayas verkrijgbaar.

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss