-19%
Tadokoro Kiritsuke Yanagiba (sushi knife), 270 mm, Mirror Polish, Minesori (Custommade)
Tadokoro Kiritsuke Yanagiba
Enkelzijdig geslepen lemmet met een kern van speciaal Shirogami-staal met roestvrij staal. Dit mes is met de hand gesmeed door een van de meestersmeden in Sakai, het mes is geslepen en afgewerkt door Makoto Tadokoro. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen, waardoor het slijpen zeer eenvoudig is. Het handvat is achthoekig en gemaakt van ebbenhout, alpaca (nikkelzilver) en blauwe Recon-steen. Het lemmet is gepolijst tot een spiegelglans. Een Kiritsuke Yanagiba is geschikt voor het snijden van vis en vlees.
- Lemmetlengte: 270 mm (het lemmet is gemeten vanaf de Hachi (inkeping bij het handvat), de lengte van de snede is 26 cm)
- Totale lengte: 405 mm
- Gewicht: 236 gram
- Staalsoort: 100% Japans Yasuki Shirogami #2-staal (niet-roestvrij) met zachter roestvrij staal. Het staal is gesmeed in een lichte kromming (Minesori), wat zeer uniek is voor dit type mes.
- Hardheid: 62 (Rockwell C)
- Handvat: Rechte achthoekige handgreep van ebbenhout, alpaca (nikkelzilver) en Recon-steen
Bijzonderheden: Tadokoro-messen zijn in zeer beperkte oplage verkrijgbaar. De messen worden altijd in kleine batches geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt volledig handmatig door Makoto Tadokoro-san, die wordt beschouwd als een van de beste slijpers in Japan. Het afwerkings- en slijpniveau is onvergelijkbaar. Tadokoro-messen behoren tot de beste messen ter wereld en zijn echte verzamelobjecten.
Zoals alle Japanse messen zijn de Tadokoro-messen niet vaatwasserbestendig en zijn ze gevoelig voor oxidatie. Schoonmaken en drogen na elk gebruik en ze in olie (Camelia-olie) leggen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.