-23%
Chozaburo x Wakui Kuroichi Hammered Gyuto (chefsmes), 270 mm
Chozaburo x Wakui Gyuto,
Handgeslagen lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Shirogami #2 White staal. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door Toshihiro Wakui-san. Het lemmet is dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Gyuto (letterlijk een "Koe Mes) is een dubbelzijdig geslepen mes en is met name geschikt voor het snijden van vlees en vis en het wiegend snijden van groente en fruit.
Chozaburo is een merk van Babacho Hamono en laat zijn messen maken door Mutsumi Hinoura san en Toshihiro Wakui-san.
Het handvat is gemaakt van het gebrand kastanje hout. Een bijzonder eigenschap is dat het handvat stroef blijft als het vochtig wordt. Het handvat is ovaal (geschikt voor links- en rechtshandig gebruik).
Wakui-san begon met het smeden van messen als leerling bij Yoshikane Cutlery in Sanjo, Japan. Wakui-san smeedt en slijpt al zijn messen in zijn kleine Sanjo-atelier. De Wakui-messen worden gekenmerkt door een solide, middelzwaar en toch robuust Sanjo-gevoel: zeer dun achter de snede, dikker aan de rugzijde en verbazingwekkend eenvoudig te slijpen met een extreem scherp resultaat, De geopmetrie leent zich zeer gemakkelijk voor later uitdunnen.
- Lemmetlengte: 270 mm
- Gewicht: xxx gram
- Totale lengte: xxx cm
- Lemmethoogte: xx mm
- Lemmetdikte (gemeten bij heft): x mm, bij uiteinde lemmet: x mm
- Staalsoort: kernstaal: niet-roestvast Shirogami #2 White staal met 2 lagen niet-roestvast staal (Sanmai gesmeed)
- Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
- Handvat: Ovaal Kastanjehout voorzien van zwarte buffelhoorn bolster
Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte messen van Wakui-san niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.