-17%

Artikel 7 van 12

Chozaburo x Hinoura Kuroichi Santoku (universeel mes), 165 mm

€ 349,00 € 289,00 (inclusief btw)

Chozaburo x Hinoura santoku, 165 mm,

Handgeslagen lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Shirogami #2 White staal. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door Mutsumi-san (de zoon vanTsukasa Hinoura (1956)) . Het lemmet is dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een santoku is een dubbelzijdig geslepen mes en is geschikt voor het snijden en ciseleren van vlees, vis, groente en fruit is een van de basismessen van de Japanse chef.

Chozaburo is een merk van Babacho Hamono en laat zijn messen maken door Mutsumi Hinoura san en Toshihiro Wakui-san.

Het handvat is gemaakt van het gebrand kastanje hout. Een bijzonder eigenschap is dat het handvat stroef blijft als het vochtig wordt. Het handvat is ovaal (geschikt voor links- en rechtshandig gebruik).

De Hinoura familie is een zeer beroemde familie van smeden uit Sanjo (Niigata). Ruim 120 jaar geleden is de familie begonnen met het maken van messen. Tsukasa Hinoura san is de 3de generatie en staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende messen en wordt beschouwd zowel in Japan als daarbuiten gezien als een van de beste messenmakers. Zijn zoon Mutsumi Hinoura is de 4de generatie messensmeden en maakt onder andere deze Chozaburo serie

  • Lemmetlengte: 165 mm
  • Gewicht: 180 gram
  • Totale lengte: 310 cm
  • Lemmethoogte: 49 mm
  • Lemmetdikte (gemeten bij heft): 5 mm, bij uiteinde lemmet: 2 mm
  • Staalsoort: kernstaal: niet-roestvast Shirogami #2 White staal met 2 lagen roestvast staal (Sanmai gesmeed), stainless cladding
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: Ovaal Kastanjehout voorzien van zwarte buffelhoorn bolster

Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte messen van Hinoura-san niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss