-20%

Artikel 1 van 3

Yosimitu Kajiya Shirogami Gyuto kuroishi (chefsmes), 210 mm - geen hiel-

Artikelnummer: YK-G210
€ 199,00 € 159,00 (inclusief btw)

Yosimitu Kajiya Shirogami Gyuto kuroishi

Dit Japanse koksmes heeft een kern van Japans Shirogami-koolstofstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenkant. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi) beschermlaag. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door meestersmid Junichi Ide uit Shimabara (Nagasaki) en is uniek in zijn soort. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen, waardoor slijpen zeer eenvoudig is.

Yosimitu Kajiya is een kleine smederij (Kajiya) in het kleine stadje Shimabara, in de prefectuur Nagasaki. De smederij werd in 1937 opgericht door de overgrootvader van de huidige smid. Junichi Ide is de derde generatie smid bij Yosimitu Kajiya en smeedt en scherpt alle messen zelf, wat vrij uitzonderlijk is in Japan.

  • Lengte mes: 210 mm
  • Totale lengte: 390 mm
  • Gewicht: xxx gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Shirogami #2 staal "White paper steel" (niet roestvast) met 2 lagen zachter staal aan de buitenzijde en zwarte Kurochi beschermlaag.
  • Hardheid: 62 (Rockwell C)
  • Handvat: Achthoekig Kastanjehout en kop van zwart pakkahout

Het mes wordt geleverd in een mooie kartonnen doos met een handgemaakte hoes van Japans textiel
Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Yosimitu Kajiya niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Voor dit mes zijn geen houten Sayas verkrijgbaar.

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss