Nieuw!
Kanetaka Hamono kiritsuke Gyuto Sanmai, Corian octagonaal heft -240 mm-
Artikelnummer: KANE-2023-G240-01Kanetaka Sanmai Ivory Corian heft Gyuto 240mm
Kanetaka is een is ruim 200 jaar oude smederij en winkel in Kyoto. In 2023 had ik de eer om deze smederij te bezoeken en om Yoshitaka Yamada te ontmoeten. Hij is de 7de generatie smid van de familie, zijn oudere broer Kazuhiro Yamada slijpt de messen. De messen van Yoshitaka Yamada zijn absoluut uniek te noemen, de messen zijn veel dikker en zwaarder dan de meeste Japanse messen en daardoor zijn de messen zeer geschikt voor de bereiding van veeleisende groentes en vlees/vis.
Dit stevige Japanse chefsmes heeft een sanmai gesmede kern van Japans Aogami paper (niet-roestvast) carbonstaal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid vanYoshitaka Yamada van Kanetaka Hamono. Het lemmet is dik en zwaar en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Gyuto (letterlijk "koemes") is een universeel mes welke gebruikt kan worden voor vlees, vis en groente.
- Lemmetlengte: 210 mm
- Totale lengte: 390 mm
- Gewicht: 312 gram
- Lemmetdikte: 3,5 mm
- Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami (niet-roestvast) staal met 2 zachtere lagen staal voor de buitenzijde
- Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
- Handvat: Traditioneel octagonaal handvat van Ivory Corian (kunstivoor) met drie spacers van Nikkelzilver (Alpaca)
Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kanetaka niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.