Aogami staal
Kagemitsu Atsui Sakimaru/Takohiki (vismes/sashimimes), Aogami, 270 mm
Osafune Kagemitsu 厚い Atsui Aogami Sakimaru Takohiki,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet met een kern van het zeer speciale Japanse Aogami #1 (Blue paper) staal. Het lemmet is stevig en mooi lang en handmatig geslepen.
De Sakimaru Takobiki wordt voornamelijk gebruikt voor het snijden van sashimi. Het mes is lang en slank met een zeer dunne snede om een zuivere, nauwkeurige snede te garanderen. Naast het snijden van sashimi worden ze ook gebruikt voor het verwijderen van de huid van vis.
Dit mes is speciaal uitgevoerd met een relatief groot handvat zodat deze zeer geschikt is voor mensen met wat grotere handen.
Het staal is gevoelig voor oxidatie en heeft een beperkte slijtvastheid waardoor dit staal zeer goed zelf te slijpen is (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld ZDP staal)
- Lemmetlengte: 270 mm
- Totale lengte: 425 mm
- Gewicht: 260-270 gram
- Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami staal (niet-roestbestendig) met 2 lagen ijzer (niet roestvast) (Sanmai gesmeed). Dit mes is voorzien van fraaie Kuroichi (zwarte) afwerking.
- Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
- Handvat: Traditioneel ovaal handvat met zwarte pakkahouten bolster ontworpen voor zowel links- als rechtshandig gebruik. Handvat is gemaakt van bruin Shitan hout (Adenanthera pavonina ook wel "sandelwood " genoemd), Dit is een exotisch hardhout voorzien van een phenol hars voor extreme water- en temperatuurbestendigheid.
Zoals alle Japanse messen zijn de Kagemitsu messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.