-15%
Hinokuni Shirogami #1 Gyuto (Chefsmes) kuroichi Sanmai, Kersenhout, -240 mm-
Hinokuni Shirogami #1 Kuroichi, kersenhouten handvat,
Dit stevige Japanse chefsmes heeft een sanmai gesmede kern van Japans Shirogami #1 (wit papier) (niet-roestvrij) koolstofstaal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gesmeed door de jonge meestersmid Hinokuni-san (1990) die het vak leerde van Nishida-san. Het mes wordt handmatig geslepen tot een scheermesrand (polijsten is niet nodig).
Een Gyuto (letterlijk "Koe Mes") is een universeel mes dat gebruikt kan worden voor de bereiding van vlees, en vis maar kan natuurlijk ook gebruikt worden voor groenten.
Shirogami (Wit papierstaal) #1, is een zeer zuivere koolstofstaallegering en is een zeer populair staal voor Japanse koksmessen van hoge kwaliteit, vooral in Honyaki-messen. Deze messen hebben een extreem fijne snede en zijn makkelijk te slijpen. Het is zeer reactief en kan dus snel vlekken maken, dus veeg en droog na elk gebruik! Het kan ook gevoelig zijn voor chippen, dus snij nooit harde of bevroren producten.
- Lemmetlengte: 240 mm
- Totale lengte: 380 mm
- Gewicht: 220-230 gram
- Lemmetdikte: 3,5 tot 2 mm
- Staalsoort: kernstaal: Japans Shirogami #1 (niet-roestvast) staal met 2 zachtere staallagen voor de buitenzijde
- Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
- Handvat: Traditioneel ovaal handvat van kersenhout (Cherry wood) met zwarte kunststof bolster
Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Hinokuni niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.