Eiken handvat
Kagemitsu 竜巻 Tatsumaki x Tsunehisa, Gyuto 210 mm (chefsmes), AUS10 damascus -Eik-
Kagemitsu 竜巻 Tatsumaki x Tsunehisa gyuto
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (suminagashi) lemmet van roestvast staal met een kern van Japans AUS10 staal (met damascus buitenlaag). Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse waterstenen zeer eenvoudig.
Deze messen zijn gemaakt in Echizen Japan bij Tsunehisa voor Japansemessen.nl. Het staal is gesmeed tussen twee lagen zachter staal, deze buitenlaag is gemaakt van patroongeweld staal wat een heel mooi 'vortex' patroon geeft. Het zorgt ervoor dat het kernstaal goed beschermd is tegen mogelijke beschadiging en oxidatie.
De naam in het lemmet is Tsunehisa in Kanji karakters
- Lemmetlengte: 210 mm
- Totale lengte: 344 mm
- Gewicht: 140-150 gram
- Bladhoogte: 40 mm
- Bladdikte: 2,0 mm
- Staalsoort: kernstaal: Japans AUS10 staal (roestvast) met 2 lagen damast staal
- Hardheid: 60 (Rockwell C)
- Handvat: achthoekig bruin Japans eikenhouten handvat
Deze messen zijn niet vaatwasmachinebestendig en erg gevoelig voor harde en/of diepgevroren producten.