New!
Kagemitsu Kitadake, Gyuto (chefsmes), Shirogami #1 staal, 210 mm -kersenhout-
Kagemitsu 北岳 Kitadake Gyuto,
Dit Japanse chefsmes heeft een kern van Japans Shirogami #1. Deze niet roestbestendige staaldsoort behoort tot de meest zuivere staalsoorten die er te krijgen zijn en zijn daardoor extreem scherp te slijpen. Scherper dan dit wordt het niet. Het mes is wel roestgevoelig en gevoelig voor chippen (let dus op bij harde en bevroren producten!). Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een fraaie beschermlaag van zacht gesmeed RVS. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen wat het slijpen zeer eenvoudig maakt.
Mount Kita (北岳, Kita-dake) is een berg in het Akaishi-gebergte - "Zuidelijke Alpen" (南アルプスMinami-Arupusu), in de Japanse prefectuur Yamanashi.
Het is de tweede hoogste berg in Japan, na de berg Fuji, en staat bekend als "de leider van de Zuidelijke Alpen". Het is opgenomen in de 100 beroemde Japanse bergen. Het is gelegen in het Minami Alps National Park, in de buurt van de stad Minami-Alpen.
- Lemmetlengte 210 mm
- Totale lengte: 400 mm
- Gewicht: 160-170 gram
- Bladdikte: slechts 2,0 mm
- Staalsoort: kernstaal: Japans Shirogami #1 (niet-roestvast) met 2 lagen zachter staal aan de buitenzijde
- Hardheid: 63 + - 1 (Rockwell C)
- Handvat: Traditioneel achthoekig kersenhouten handvat met zwart ebbenhouten bolster
- Deze messen hebben wij laten maken door dezelfde vakmensen die ook de bekende "Konosuke" messen fabriceren!
Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kagemitsu niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoon en droog maken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.