-20%

Artikel 8 van 11

CUSTOM Kagemitsu Kurouchi Aogami #1 bunka (universeel mes), 165 mm

Artikelnummer: JDA-106
€ 199,00 € 159,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 5 dagen.

Custom made Kagemitsu Kurouchi Aogami #1 bunka

Handgesmeed lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Aogami #1 staal (Sanmai gesmeed). De Kagemitsu Amefuri ("regenbui") messen worden speciaal voor Japanseseknives.eu gesmeed en zijn vernoemd naar de band en de eeuwige strijd tegen het water in zowel Japan als Nederland. In juli 2019 was het precies 1 jaar geleden dat Japan de historisch zware regenbuien heeft doorstaan, met meer dan 175 slachtoffers tot gevolg.

Een Santoku is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om vis, vlees en groenten te snijden. Het lemmet is niet roestbestendig en aan twee kanten geslepen. Het handvat is achthoekig en daardoor geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik.

Type

Santoku

Santoku knife

Lengte lemmet

Blade length

165 mm

165 mm, 6.5 inch

 

Staalsoort
Steel

Aogami#1.  Blue Paper Steel.

Sanmai gesmeed met kernlaag van aogami. Buitenlaag met zwarte kurouchi..

Aogami#1.  Blue Paper Steel

Sanmai forged with core layer of Aogami. Kurouchi cladding.

Roestvrij
Stainless

Snijrand niet roestvrij.

Door de tijd ontwikkelt zich een patina

The cutting edge is not rustproof.

In time a bluish patina develops

Hardheid
Hardness

± 63 HRC

± 63 HRC

Slijpwijze
Sharpening method

Tweezijdig

Double bevel

Slijphoek
Sharpening angle

15°

15°

Handvat

Handle

WA type, Hakkaku, achtkantig

WA type, Hakkaku, octagonal

Materiaal handvat
Handle material

Balsamo (Santos Mahogany)

Balsamo (Santos Mahogany)

Bolster

Bolster Material

Padauk (ook wel Padoek genoemd)

Padauk

Spacer
Spacer material

geen

none

Links of rechtshandig

Left of right handed

 beide

 both

Gebruik
Use

Niet in afwasmachine

Schoon en droog maken na gebruik

Geen botten hakken, bevroren voedsel

Zorgvuldig behandelen.

No dishwasher

Clean and wipe dry after use

No cutting of hard stuff: bones or frozen food

Handle with care

Onderhoud mes

Maintenance knife

Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol)

Gebruik geen metalen aanzetstaal

Gebruik keramische staaf of leren strop
Wekelijks aanzetten

Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)

 

Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol)

Do not use of sharpening steel

Use ceramic sharpening rod or leather strop

Strop weekly

Sharpen yearly (take care of correct angle)

Onderhoud handvat

Maintenance handle

Niet in water laten liggen

Droogmaken met doek.

Als handvat schraal of ruw wordt:  inwrijven met Danish Oil

Do not leave in water or moist

Wipe dry with cloth

When coarse, rub with Danish Oil

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss