Artikel 25 van 30

Muneishi Damascus Aogami Gyuto (Chefsmes), 210 mm -Kuroichi-

€ 189,00 (inclusief btw)

Muneishi Kuroichi damascus Gyuto, 210 mm 

Dit Japanse chefsmes heeft een kern van Japans Aogami #2 carbonstaal met 2 zachtere niet-roestbestendige damast staalsoorten als beschermlaag (suminagashi) aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi) beschermlaag. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid Kosuke Muneishi-san en is uniek in zijn soort. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. 

Muneishi-hamono werd opgericht in 1955, de heer Hirotaka Muneishi, de tweede-generatie messensmid, produceert messen voor het kappen van bos, zoals bijlen en kapmessen en de heer Kosuke Muneishi, de derde-generatie smid, smeedt keukenmessen. Kosuke Muneishi voert alle stappen zelf uit: temperen, smeden, hameren en afkanten van messen.

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 355 mm
  • Gewicht: 160 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #2 staal "Blue paper steel" (niet-roestvast) met 2 lagen niet-roestbestendig damast staal met zwarte Kurochi beschermlaag.
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: ovaal Honoki hout en krop van rood pakkahout.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kosuke Muneishi niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss