-17%

Artikel 4 van 11

CUSTOM Kagemitsu Amefuri Kurouchi Aogami #1 Santoku (universeel mes), 180 mm

Artikelnummer: JDA-090
€ 239,00 € 199,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 7 dagen.

CUSTOM Kagemitsu Amefuri Kurouchi Aogami #1 Santoku

Handgesmeed lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Aogami #1 staal (Sanmai gesmeed). De Kagemitsu Amefuri ("regenbui") messen zijn speciaal voor Japansemessen.nl gesmeed en hebben de naam gekregen om de band en de eeuwige strijd tegen het water in zowel Japan en Nederland te memoreren. In juli 2019 is het exact 1 jaar geleden dat Japan de historisch zware regenbuien heeft doorstaan met meer dan 175 slachtoffers tot gevolg.

Een santoku is het universele mes uit de Japanse keuken. Het mes is ontworpen om vis en vlees te snijden maar het is ook zeer geschikt voor het ciseleren van groente. Het lemmet is niet roestbestendig en dubbelzijdig geslepen. Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.

Type

Santoku

Santoku

Lengte lemmet

Blade length

180 mm

180 mm

 

Staalsoort
Steel

Aogami#1.  Blue Paper Steel.

Sanmai gesmeed met kernlaag van aogami. Buitenlaag met zwarte kurouchi..

Aogami#1.  Blue Paper Steel

Sanmai forged with core layer of Aogami. Kurouchi cladding.

Roestvrij
Stainless

Snijrand niet roestvrij.

Door de tijd ontwikkelt zich een patina

The cutting edge is not rustproof.

In time a bluish patina develops

Hardheid
H
ardness

± 63 HRC

± 63 HRC

Slijpwijze
Sharpening method

Tweezijdig

Double bevel

Slijphoek
Sharpening angle

15°

15°

Handvat

Handle

WA type, Hakkaku, achtkantig

WA type, Hakkaku, octagonal

Materiaal handvat
Handle material

Ebbenhout

Ebony

Bolster

Bolster Material

Bocote

Bocote

Spacer
Spacer material

 

 

Links of rechtshandig

Left of right handed

 beide

 both

Gebruik
Use

Niet in afwasmachine

Schoon en droog maken na gebruik

Geen botten hakken, bevroren voedsel

Zorgvuldig behandelen.

No dishwasher

Clean and wipe dry after use

No cutting of hard stuff: bones or frozen food

Handle with care

Onderhoud mes

Maintenance knife

Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol)

Gebruik geen metalen aanzetstaal

Gebruik keramische staaf of leren strop
Wekelijks aanzetten

Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)

 

Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol)

Do not use of sharpening steel

Use ceramic sharpening rod or leather strop

Strop weekly

Sharpen yearly (take care of correct angle)

Onderhoud handvat

Maintenance handle

Niet in water laten liggen

Droogmaken met doek.

Als handvat schraal of ruw wordt:  inwrijven met Danish Oil

Do not leave in water or moist

Wipe dry with cloth

When coarse, rub with Danish Oil

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss