Nieuw!
Okeya Ginsan #3 Petty Sanmai, octagonaal heft -150 mm-
Okeya Ginsan Sanmai,
Dit stevige Japanse officemes heeft een sanmai gesmede kern van Japans Ginsan #3 paper (roestvast) carbonstaal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid van Okeya: Akihito Fujiwara. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een petty is een smal en dun universeel mes welke gebruikt kan worden voor het schillen van fruit en groente en voor het prepareren van vlees en vis.
GINSAN / Gingami No.3 ("Silver Paper No.3") / Gin #3 ("Silver #3") / Ginsan-kō ("Silver 3 Steel")
Gingami No. 3, bekend als "silver steel" (vervaardigd door Hitachi Metals Ltd.) is een semi-roestvrij staal. Het heeft een zeer fijne structuur, die gemakkelijk te onderhouden is en tot extreme scherpte kan worden geslepen. Hitachi-fabriek heeft dit specifieke staal ontwikkeld om het naast het bekende VG10-staal te plaatsen, dezelfde kenmerken, maar iets minder chroom en meer verfijning. Het ginsan staal wordt steeds populairder bij thuiskoks en professionals.
- Lemmetlengte: 150 mm
- Totale lengte: xxx mm
- Gewicht: xxx gram
- Lemmetdikte: xxx mm
- Staalsoort: kernstaal: Japans Ginsan #3 (roestvast) staal met 2 zachtere lagen staal voor de buitenzijde
- Hardheid: 61-62 (Rockwell C)
- Handvat: Traditioneel octagonaal houten handvat met zwarte pakkahouten bolster.
Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Okeya niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.