"Black Mamba”
CUSTOM Kagemitsu Amefuri Kurouchi Aogami #1 Gyuto (chefsmes), 240 mm
Artikelnummer: JDA-080CUSTOM Kagemitsu Amefuri Kurouchi Aogami #1 Gyuto
Handgesmeed lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Aogami #1 staal (Sanmai gesmeed). De Kagemitsu Amefuri ("regenbui") messen zijn speciaal voor Japansemessen.nl gesmeed en hebben de naam gekregen om de band en de eeuwige strijd tegen het water in zowel Japan en Nederland te memoreren. In juli 2019 is het exact 1 jaar geleden dat Japan de historisch zware regenbuien heeft doorstaan met meer dan 175 slachtoffers tot gevolg.
Een Gyuto is de Japanse variant van het westerse koksmes en is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groenten te snijden. Het lemmet is niet roestbestendig en dubbelzijdig geslepen. Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.
Type | Chefsmes | Chefs knife |
Lengte lemmet Blade length | 240 mm | 240 mm |
Staalsoort | Aogami#1. Blue Paper Steel. Sanmai gesmeed met kernlaag van aogami. Buitenlaag met zwarte kurouchi.. | Aogami#1. Blue Paper Steel Sanmai forged with core layer of Aogami. Kurouchi cladding. |
Roestvrij | Snijrand niet roestvrij. Door de tijd ontwikkelt zich een patina | The cutting edge is not rustproof. In time a bluish patina develops |
Hardheid | ± 63 HRC | ± 63 HRC |
Slijpwijze | Tweezijdig | Double bevel |
Slijphoek | 15° | 15° |
Handvat Handle | WA type, Hakkaku, achtkantig | WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat | Ebbenhout (zwartbruin) | Ebony wood (black/brown) |
Bolster Bolster Material | Esdoorn gestabiliseerd | Maple, stabilized |
Spacer | - | - |
Links of rechtshandig Left of right handed | beide | both |
Gebruik | Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. | No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife | Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
| Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle | Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil | Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |