-14%

Artikel 2 van 5

Muneishi Aogami SS clad Wa-Gyuto (chefsmes), 120 mm -Kuroichi-

€ 139,00 € 119,00 (inclusief btw)

Muneishi Kuroichi Gyuto, 120 mm

Dit kleine Japanse koksmes heeft een kern van Japans Aogami # 2 koolstofstaal met aan de buitenzijde 2 zachtere soorten RVS als beschermlaag (sanmai). Dit dubbelzijdig geslepen mes heeft een zwarte (Kurochi) beschermlaag. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid Kosuke Muneishi-san en is uniek in zijn soort. Het lemmet is erg dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen erg gemakkelijk maakt.

Muneishi-hamono werd opgericht in 1955, de heer Hirotaka Muneishi, de messensmid van de tweede generatie, vervaardigt bosbouwmessen zoals bijlen en kapmessen, en de heer Kosuke Muneishi, de derde generatie smid, smeedt keukenmessen. Kosuke Muneishi voert alle stappen zelf uit: temperen, smeden, hameren en snijden van messen.

  • Lemmetlengte: 120 mm
  • Totale lengte: 275 mm
  • Gewicht: 100 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami # 2 staal "Blue paper steel" (niet roestvast) met 2 lagen roestvast staal met zwarte Kurochi beschermlaag.
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: Ovaal Honoki hout en kop van zwart pakkahout.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kosuke Muneishi niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss