-17%
Konosuke HD-2 Wa-Petty (officemes), Octagonaal handvat, Honoki/buffelhoorn, 150 mm -Saya-
Konosuke HD-2 Petty, Honoki octagonaal handvat,
Dubbelzijdig geslepen lemmet met een kern van semi-roestvast Japans HD-2 staal (qua hardheid vergelijkbaar met Shirogami #2 staal). Het lemmet is stevig en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Het handvat is traditioneel octagonaal en is geschikt voor zowel links als rechtshandig gebruik. Het handvat is gemaakt van Japans Honoki hout en voorzien van zwarte buffelhoorn bolster.
Na het koksmes is het pettymes/officemes een van de belangrijkste messen in de keuken. Het is eigenlijk een kleinere variant van de Gyuto (koksmes). Dat komt omdat beide messen alleskunners in de keuken zijn. Met name voor het precisiesnijwerk is een officemes erg prettig. Denk aan het schillen van fruit of het fijnsnijden van groente. Ook het schoonmaken en hakken (van vooral kleinere groente) gaan het officemes erg goed af.
Een officemes heeft een spits, smal lemmet en een rechte snede met een scherpe punt. Dit keukenmes is doorgaans klein en licht van gewicht. Hierdoor ligt het prettig in de hand en is het mes na gebruik makkelijk op te bergen. De lemmetlengte van Japanse petty messen ligt doorgaans tussen de 10 en 15 centimeter.
- Lemmetlengte: 150 mm
- Totale lengte: 285 mm
- Gewicht: 82 gram
- Staalsoort: Japans HD-2 staal (semi-roestvast)
- Hardheid: 61-62 (Rockwell C)
- Handvat: Octagonaal handvat van Japans Honoki hout en voorzien van zwarte buffelhoorn bolster.
- Dit mes wordt standaard geleverd met een bijpassende houten saya.
Bijzonderheden: Konosuke messen zijn in zeer beperkte oplage te krijgen. De messen worden steeds in kleine batches geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt door verschillende vakmensen die exclusief voor Konosuke werken. Het niveau van afwerken en slijpen is onvergelijkbaar. De messen van Konosuke behoren tot de beste messen en volgens velen tot de mooiste messen op de wereld en zijn echte collector items.
Zoals alle Japanse messen zijn de Konosuke messen niet vaatwasmachine bestendig en gevoeling voor oxidatie, na elk gebruik schoon- en droogmaken en in de olie zetten (Cameliaolie) is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.