Miki M108 Masamitsu Suminagashi VG10 gyuto (chefsmes), 180 mm
Miki M108 suminagashi Gyuto 180 mm
Dit Japanse chefsmes heeft een kern van Japans VG10 carbonstaal (roestvast) met roestvaste Suminagashi (16 laags patroongeweld) beschermlaag. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid van Miki Hamono en is uniek in zijn soort. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Gyuto mes (letterlijk "koe mes" is het typische Japanse chefsmes, door zijn vorm is dit mes uitermate geschikt voor het snijden van vlees en vis.
- Lemmetlengte: 180 mm
- Totale lengte: 325 mm
- Gewicht: 130 gram
- Staalsoort: kernstaal: Japans VG-10 staal met 2 lagen Suminagshi roestvast staal.
- Hardheid: 60-61 (Rockwell C)
- Handvat: Traditioneel octagonaal handvat van kersenhout met bolster van zwart pakkahout
Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Miki Hamono niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.