v
CUSTOM Tojiro Shirogami Gyuto (chefsmes), 240 mm
Artikelnummer: JD014CUSTOM Tojiro gyuto shirogami, 240 mm
Handgesmeed dubbelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast staal met snede van extreem hard Japans Shirogami #2 staal (Sanmai gesmeed).
Dit chefsmes is geschikt voor het snijden van vlees, vis en groente. Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik.
Type |
Gyuto |
Gyuto |
Lengte lemmet Lenght blade |
240 mm |
240 mm, 9.45 inch |
Staalsoort |
Shirogami#2. White Paper Steel. Sanmai gesmeed met kernlaag van shirogami. Buitenlaag met zwarte korouchi. |
Shirogami#2. White Paper Steel Sanmai forged with core layer of Shirogami. Korouchi cladding. |
Roestvrij |
Snijrand niet roestvrij. Door de tijd ontwikkelt zich een patina |
The cutting edge is not rustproof. In time a bluish patina develops |
Hardheid |
± 62 HRC |
± 62 HRC |
Slijpwijze |
Tweezijdig |
Double bevel |
Slijphoek |
15° |
15° |
Handvat Handle |
WA type, Hakkaku, achtkantig |
WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat |
Desert Ironwood |
Desert Ironwood |
Bolster Bolster Material |
Ebbenhout |
Ebony |
Spacer |
Koper en synthetisch ivoor |
Copper and synthetic ivory |
Links of rechtshandig Left of right handed |
|
|
Gebruik |
Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. |
No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife |
Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
|
Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle |
Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil |
Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |