Fujiwara san Nashiji Santoku (universeel mes), 165 mm -rosewood-
Fujiwara san Nashiji Santoku 165 mm,
Handgeslagen lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Shirogami White #1 staal. Deze staalsoort is een zeer pure staalsoort en bestaat alleen uit ijzer en koolstof, hierdoor is het mes bijzonder scherp en gemakkelijk te slijpen. Het nadeel is dat het staal wat gevoeliger is voor chippen. Pas dus op bij het snijden van producten met graten, bot, zand of andere harde bestanddelen.
Dit mes is volledig met de hand gesmeed door Teruyasu Fujiwara en is uniek in zijn soort, het lemmet is voorzien van een bijzonder matte uiterlijk. Het lemmet is dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Santoku is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groeten te snijden en is een hybride vorm tussen een chefsmes en een nakiri (groetemes). Het handvat is gemaakt van Amerikaans Rozenhout en is ovaal (geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik).
De Fujiwara familie is een oude en bekende Samurai familie, 140 jaar geleden is de familie begonnen met het maken van zwaarden en messen. Fujiwara Teruyasu san is de 4de generatie en staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende messen en wordt beschouwd zowel in Japan als daarbuiten gezien als een van de beste messenmakers.
- Lemmetlengte: 165 mm
- Totale lengte: 310 mm
- Gewicht: 136 gram
- Staalsoort: kernstaal: niet-roestvast Shirogami #1 White staal met 2 lagen roestvast staal (Sanmai gesmeed)
- Hardheid: 64-65 (Rockwell C)
- Handvat: Ovaal Amerikaans rozenhout voorzien van zwarte pakkahouten bolster
Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte messen van Fujiwara san niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.