Artikel 1 van 3

Konosuke Fujiyama Kiritsuke-gyuto (chefsmes), 240 mm

€ 249,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Konosuke Fujiyama White #2 Kiritsuke-gyuto (chefsmes), 240 mm.

Dubbelzijdig geslepen lemmet met een kern van niet-roestvast Fujiyama White #2 staal (vergelijkbaar met Shirogami #2 staal). Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Het handvat is octagonaal (geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik) en gemaakt van natuurlijk Honoki hout met zwarte buffelhoorn bolster. Een Kiritsuke is geschikt voor het snijden van vlees en vis en is een ideale hybride tussen een traditionele Yanagiba (vismes) en een lange Gyuto (chefsmes). De vorm van het lemmet is typisch Japans en vind je niet bij westerse messen.

  • Lemmetlengte: 240 mm
  • Totale lengte: 395 mm
  • Gewicht: 176,4 gram
  • Staalsoort: Dubbelzijdig geslepen Japans Fujiyama White #2 staal (niet roestvast), sanmai gesmeed met 2 lagen zachter staal. Geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik.
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: Recht octagonaal handvat. Natuurlijk Honoki hout met buffelhoorn bolster.

Bijzonderheden: Konosuke messen zijn in zeer beperkte oplage te krijgen. De messen worden steeds in kleine batches geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt door verschillende vakmensen die exclusief voor Konosuke werken. Het niveau van afwerken en slijpen is onvergelijkbaar. De messen van Konosuke behoren tot de beste messen en volgens velen tot de mooiste messen op de wereld en zijn echte collector items. 

Zoals alle Japanse messen zijn de Konosuke messen niet vaatwasmachine bestendig en gevoeling voor oxidatie, na elk gebruik schoon- en droogmaken en in de olie zetten (Cameliaolie) is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Overzicht

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss