Uniek in Nederland
Maguro Bocho Shirogami Suminagashi (tonijnmes) 600 mm
Maguro kiri bōchō (マグロ切り包丁) Shirogami Suminagashi 600 mm (damascus)
Gelamineerd lemmet van niet-roestvast staal met kern (Hagane) van Japans Shirogami staal en een buitenlaag (Jigane) van damast. Handgemaakt door de meestersmid Masaharu Shimizu. Het traditionele lemmet is handmatig geslepen en is enkelzijdig geslepen. Maguro messen worden traditioneel gebruikt in Japan voor het prepareren van tonijn. De lemmetlengte is lang genoeg om een complete tonijn in één haal door te snijden. Ter illustratie: het keukenmes op de eerste foto is een groot chefsmes van 24 cm lemmetlengte.
- Lemmetlengte: 600 mm
- Totale lengte: 920 mm
- Gewicht: 826 gram
- Staalsoort: kernstaal: Niet-roestvast Japans Shirogami staal met damast staal aan de buitenzijde.
- Hardheid: 62-64 (Rockwell C)
- Handvat: Octagonaal Japans Honoki hout (2 handig)
- Bolster: gepolijst staal
- Bijzonderheden: Kasumi-yaki lemmet gemaakt van een suminagashi jigane en een shirogami hagane. Enkelzijdig geslepen voor rechtshandig gebruik.